Economy-huolto

Täältä löydät kaikki tiedot käytetyn Canterisi huollosta ja kierrätyksestä.

 

Blauer FUSO Canter

Pidä FUSO Canterisi huippukunnossa. FUSOn Economy-huolto on kehitetty erityisesti vanhemmille autoille. Sen avulla voit välttää odottamattomia kustannuksia: tiedät korjauksen kokonaishinnan jo ennalta. Valtuutetut FUSO-korjaamot – paras valinta huoltoon ja korjaukseen!

 

  • Ennalta määritellyt korjaamotyöt ja palvelut, mukaan lukien hyväksytyt FUSO-osat, houkuttelevaan kiinteään hintaan.
 
  • Ammattimainen huolto FUSO-korjaamoissamme, oikeilla työkaluilla ja oikealla teknisellä osaamisella.
 
  • Koskee kaikkia Canter TD- (EURO 3, 4, 5) ja TB-malleja (Euro 3).

 

Käytettyjen autojen takaisinotto

Käytettyjen autojen takaisinotto 3,5 t:n sallittuun kokonaispainoon asti

Romuajoneuvodirektiivin* voimaantulosta alkaen asiakkailla on ollut mahdollisuus palauttaa käytetty autonsa valmistajalle seuraavin ehdoin:

 

  • Kyseessä on enintään 3,5 tonnin moottoriajoneuvo.
 
  • Kaikki olennaiset rakenneosat, kuten voimansiirto (moottori, vaihteisto jne.), alusta, kori, katalysaattori ja sähköiset ohjainlaitteet ovat autossa tallella.
 
  • Autossa ei ole jätettä.
 
  • Auto on ollut ennen käytöstäpoistoa vähintään kuukauden ajan rekisteröitynä jossakin Euroopan unionin jäsenmaassa.

 

  • Rekisteröintiasiakirjat luovutetaan auton mukana.

 

*Romuajoneuvodirektiivillä eli EU:n direktiivillä 2000/53/EY säädellään moottoriajoneuvojen purkamista ja kierrättämistä Euroopan unionin alueella. Direktiivin tavoitteena on vähentää ajoneuvoista syntyvää jätettä. Kyseisellä direktiivillä velvoitetaan EU:n jäsenvaltiot järjestämään romuajoneuvoille keräysjärjestelmät. Direktiivi saatettiin osaksi Saksan lainsäädäntöä 1. heinäkuuta 2002 romuajoneuvoasetuksen voimaantulon myötä.

 

Romutustodistus

Käytetyn auton rekisteristä poistaminen edellyttää niin kutsuttua romutustodistusta. Romutustodistus vahvistaa, että autosi on hävitetty asianmukaisesti. Romutustodistuksia saavat laatia vain sertifioidut purkuliikkeet, sertifioidut ja valtuutetut vastaanottopisteet tai valmistajan nimeämät keräyspisteet.

 

Keräyspisteet

Mahdollistaakseen käytetyn autosi helpon hävittämisen Daimler AG ylläpitää kattavaa keräyspisteiden verkostoa, jossa käytetty autosi otetaan takaisin ilmaiseksi. Sopimuksilla sidotut purkuliikkeemme on sertifioitu riippumattomien asiantuntijoiden toimesta romuajoneuvoasetuksen mukaisesti, ja ne täyttävät kaikki lakisääteiset vaatimukset. Lisäksi niitä auditoidaan ja valvotaan laatukriteeriemme mukaisesti.

 

Jos haluat palauttaa käytetyn FUSO-autosi maksutta, ota yhteys keräysverkostomme ylläpitäjään Callparts Recycling GmbH:hon numerossa 033233 70-911 (tavoitettavissa ma–to 8.00–16.30 ja pe 8.00–15.00).

 

Hyödyntäminen

Ensin auto kuivatetaan määräysten mukaisesti poistamalla ja kierrättämällä siitä kaikki käyttönesteet (mm. öljy ja jarruneste). Sen jälkeen puretaan uudelleenkäytettävissä olevat osat sekä hyödynnettävissä olevat materiaalit. Kyseiset materiaalit, kuten lasi, renkaat ja suuret muoviosat toimitetaan erillisiä kierrätysreittejä pitkin jalostettaviksi. Loput korista silputaan ja erotellaan jakeisiin, jotka palautetaan mahdollisimman pitkälti aineiden kiertokulkuun.

 

Ympäristönsuojelu

Mitä enemmän uudelleenkäyttöä, sitä vähemmän hävittämistä. Ympäristönsuojelu lukeutuu Daimler AG:n keskeisiin tavoitteisiin. Se tarkoittaa luonnonvarojen säästeliäämpää käyttöä. Siksi tavoitteemme on: enemmän uudelleenkäyttöä ja sen myötä vähemmän hävittämistä. Ympäristön ja kierrätyksen huomioiva rakenne on meille keskeistä jo autojen kehitysvaiheessa. Hyvä esimerkki tästä on homogeenisten materiaalien käyttö puskureissa ja pohjapaneeleissa.

Tämä mahdollistaa niiden helpon purkamisen ja korkeatasoisen kierrättämisen materiaalina. Lisäksi autoissamme käytetään uusiutuvia raaka-aineita, kuten kookoskuituja tai sisalia. Edut ovat ilmeiset: ympäristöystävällisyys ja kierrätyskelpoisuus. Olemme sitoutuneet Daimler AG:n ympäristösuuntaviivoissa tuotteidemme ekologisen kestävyyden jatkuvaan parantamiseen. Toimimme tämän tavoitteen mukaan päivittäin, jotta voisimme optimoida autojemme ympäristötasetta entisestään.