Pahoittelut, tuloksia ei löytynyt.

  • JULKISET PALVELUT. KONSTANZIN TEKNISET PALVELUT LUOTTAVAT JOUSTAVAAN FUSO CANTERIIN.

KONSTANZIN KAUPUNGIN TEKNISET PALVELUT VASTAAVAT JULKISTEN ALUEIDEN JA TILOJEN KUNNOSSAPIDOSTA. TIIMIIN KUULUU MYÖS MUUTAMA FUSO CANTER.

800 julkisen roska-astian tyhjentäminen koko kaupungin alueella, tuhansien kaupungin omistamien puiden hoitaminen ja kuuden hautausmaan noin 24 000 haudasta huolehtiminen – tässä on vain kolme tehtävää niistä lukuisista, jotka ovat Konstanzin kaupungin teknisten palveluiden työntekijöiden harteilla päivästä toiseen. ”He huolehtivat, että kaupungin julkiset alueet pysyvät siisteinä ja viihtyisinä” – näin kaupungin esitteessä kuvataan työntekijöiden toimenkuvaa. Apunaan heillä on FUSO Cantereita, jotka sopivat erinomaisesti kunnallispalveluiden käyttöön.

FUSO CANTER ON KUIN KOTONAAN KAIKISSA KUNNALLISISSA TEHTÄVISSÄ

Yhtä näistä Cantereista ajaa Mesud Gök, jolle kertyy vuodessa lähes 10 000 ajokilometriä hänen ajaessaan kauniin Bodenjärven rannalla sijaitsevan kaupungin katuja puhtaanapitotehtävissä. Tyypillisen oranssi ajoneuvo on 7,5 tonnin 7C18-malli, jossa on Zoellerin jäteautokori. Jäteauton kompaktien mittojen ja hyvän ohjattavuuden ansiosta Mesud Gök voi ajaa Canterillaan Konstanzin vanhankaupungin kapeilla kaduilla ja järvenrannan kävelykadulla. Canterin suuri hyötykuorma tulee tarpeeseen, sillä kaupungin puhtaanapidon työntekijät keräävät pelkästään julkisista roska-astioista noin 450 tonnia jätettä vuosittain.

Toinen FUSO Canter on käytössä hautausmailla, jossa tätä 7,5 tonnin koukkunostimellista kuorma-autoa käytetään viherjätteen keräämiseen. Konstanzin kaupungissa on päähautausmaa ja viisi pienempää hautausmaata eri kaupunginosissa. Työntekijöiden hoidettavana on yhteensä noin 17 hehtaaria puistomaisia hautausmaa-alueita, joiden on oltava aina moitteettomassa kunnossa vierailijoita varten. Canter, jossa on tilava lava korkeilla laidoilla, sopii erinomaisesti nurmikon tai pensaiden leikkuusta ja lehtien haravoinnista kertyneiden jätteiden nopeaan poiskuljettamiseen.

Kolmas 7,5 tonnin Canter on viheralueiden hoidosta vastaavien työntekijöiden käytössä. Sitä käytetään etupäässä kaupungin omistamien puiden hoitotöissä. Puita on yhteensä 14 900 kappaletta, joten töitä riittää. FUSO Canterin suuresta hyötykuormasta mutta silti kevyestä ja kapeasta rakenteesta on hyötyä myös näissä tehtävissä, sillä monet puista sijaitsevat keskusta-alueella hankalapääsyisissä paikoissa, joihin suuremmilla kuorma-autoilla olisi mahdoton päästä.

Tätä kätevää ja joustavalla lavalla varustettua Canteria hyödyntää myös kaupungin puutyöosasto, joka vastaa muun muassa kaupungin 72 leikkikentän kunnossapidosta. Kahta muuta FUSO Canteria käytetään katujen kunnossapitoon. Toiseen niistä valittiin erityisen kapea, vain 1,7 metriä leveä ohjaamo, ja tämä kuorma-auto mahtuukin myös vanhankaupungin kaikkein kapeimmille kaduille. Kaikissa ajoneuvoissa on ajomukavuutta lisäävä Duonic-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Ryömintätoiminnon ansiosta Cantereita on helppo ohjata, ja mäkilähtöavustin on myös kätevä apuri päivittäisessä työssä.

TARVITSEMME MONIPUOLISIIN JA MONESTI TÄYSIN ERILAISIIN TYÖTEHTÄVIIMME AJONEUVON, JOKA ON KÄYTETTÄVISSÄ JOUSTAVASTI JA JOKA TOIMII EHDOTTOMAN LUOTETTAVASTI.
Andreas Haaga, Konstanzin teknisten palveluiden hankintajohtaja

PALVELUSOPIMUS PITÄÄ KULUT HALLINNASSA JA TAKAA KÄYTETTÄVYYDEN

”Tarvitsemme monipuolisiin ja monesti täysin erilaisiin työtehtäviimme ajoneuvon, joka on käytettävissä joustavasti ja joka toimii ehdottoman luotettavasti”, Konstanzin kaupungin teknisten palveluiden hankintajohtaja Andreas Haaga korostaa. Sen lisäksi, että Canterit ovat varustettavissa monipuolisesti teknisten palveluiden käyttöön, myös eräällä toisella seikalla on suuri merkitys: kattavalla palvelusopimuksella kustannukset ovat laskettavissa etukäteen. Tämä on erityisen sopiva vaihtoehto nimenomaan kunnille, sillä sopimus sisältää monet huolto- ja korjaustyöt ja lisäksi ympärivuorokautisen tiepalvelun ja FUSO-alustojen tarkastustyöt. Näin Canterit ovat aina käyttövalmiina.