Pahoittelut, tuloksia ei löytynyt.

  • CANTERIN EUROOPAN TEHDAS.
    VALMIINA EUROOPPAA VARTEN.

    Kehitys, kestävyys, tuotanto

logo

KESKIPISTEESSÄ. FUSON TEHDAS PORTUGALISSA.

Portugalin Tramagalissa sijaitsevassa Mitsubishi FUSO Truck Europen tehtaassa on valmistettu vuoden 2022 alusta lähtien FUSO Canterin uusinta valmistussarjaa. Se on jo kahdeksas tehtaassa valmistettava FUSO Canterin sukupolvi. Noin 150 kilometriä Lissabonista koilliseen sijaitsevassa tehtaassa valmistetaan kaikki Euroopan markkinoiden Canterit ja eCanterit.

251.744

CANTERIA VALMISTETTU
VUODESTA 1980 TÄHÄN PÄIVÄÄN

VALMISTETTU EUROOPASSA.
YLI NELJÄN VUOSIKYMMENEN AJAN.

Tuotanto alkoi 1. helmikuuta 1980 Canter FE 1 -mallilla, ja vuodesta 1996 lähtien Tramagalin tehdas on erikoistunut kokonaan kevytkuorma-autojen valmistukseen. Yli neljän vuosikymmenen kokemus ajoneuvojen valmistuksesta on lupaus laadusta, joka on tunnusomaista jokaiselle uudelle Canterille.

Portugalin sydämessä sijaitseva tehdas – Tramagal sijaitsee vain noin 40 km etelään maan maantieteellisestä keskipisteestä – edustaa Canterin ydintä: FUSOn perinteisiä japanilaisia arvoja ja merkin kuulumista Daimler Truck AG:hen. Molemmat seikkoja, jotka asettavat korkeita vaatimuksia laadulle ja luotettavuudelle. Cantereissa oleva ”Made in Europe” -tarra ei siis viittaa pelkästään loppukokoonpanoon.

YLI 50 PROSENTTIA OSISTA ON PERÄISIN YLI 90 EUROOPPALAISELTA TOIMITTAJALTA.

KORKEAMMAT TAVOITTEET.
KAIKKI KESTÄVYYDEN TAKIA.

Osana Daimler Truck AG:tä myös Mitsubishi FUSO Truck Europe on sitoutunut kunnianhimoisiin kestävyystavoitteisiin. Uusiutuvien ja vihreiden energialähteiden käytön lisääminen ja sisäisten prosessien mukauttaminen ovat tärkeässä osassa muutoksessa.

EI PÄÄSTÖJÄ.
HIILIDIOKSIDITON TUOTANTO.

Viime vuosina Tramagalin tehtaassa on onnistuttu vähentämään hiilidioksidipäästöjä asteittain, vuonna 2021 jopa 50 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. FUSO pyrkii tekemään tuotannostaan kokonaan hiilidioksiditonta vuoden 2022 loppuun mennessä.

AURINKOENERGIAA.
JOPA 350 MEGAWATTIA.

Maantieteellisen sijaintinsa vuoksi Santarémin alue on Portugalin aurinkoisinta, minkä vuoksi olosuhteet aurinkosähkön tuottamiseen ovat Tramagalissa ihanteelliset. Tällä hetkellä hallien katoilla ja muissa sopivissa paikoissa tehdasalueella olevat 1 200 aurinkopaneelia tuottavat vuodessa jopa 350 megawattia. Jatkossa määrän odotetaan kasvavan 600 megawattiin.

VIHREÄ VETY.
TUOTANTO TESTAUSVAIHEESSA.

Aurinkopaneelien asentamisen lisäksi tehtaassa kokeillaan teknologioita vihreän vedyn paikalliseen tuottamiseen. Se voisi toimia tulevaisuudessa tuotetun aurinkosähkön varastoimisvälineenä ja näin korvata vähittäin maakaasun käytön.

PÄÄSTÖTÖN LOGISTIIKKA.
TEHTAAN KULJETUKSET TÄYSSÄHKÖISIKSI.

Seuraava looginen askel täyssähköisten FUSO eCanterien valmistajalle on korvata sisäisissä logistiikka- ja varastotehtävissä käytettävät ajoneuvot paikallisesti päästöttömillä sähköajoneuvoilla.

VÄHEMMÄN VETTÄ.
YLI 60 % HYÖDYNNETÄÄN UUDELLEEN.

Myös vedenkulutuksen vähentäminen on kestävän kehityksen osa-alue, johon Tramagalin tehtaalla on panostettu. Tehtaan omassa vedenpuhdistamossa käsitellään yli 60 prosenttia prosessivedestä, ja vesi ohjataan takaisin tuotantokiertoon. Lisäksi työn alla on uusi sadeveden keräysjärjestelmä, jolla kerättyä vettä käytetään viheralueiden kasteluun.

LISÄÄ KIERRÄTYSTÄ.
KIERTOTALOUDEN LAAJENTAMINEN.

Muiden toimien lisäksi tehtaassa arvioidaan jatkuvasti ja aktiivisesti eri mahdollisuuksia kiertotalouden tehostamiseen. Tavoitteena on välttää jätteiden syntymistä mahdollisimman tehokkaasti ja uusiokäyttää arvokkaita materiaaleja.

MERKITYKSELLISTÄ TYÖTÄ.
PAIKALLISET JA KANSAINVÄLISET VAIKUTUKSET.

Tramagalissa on tällä hetkellä 530 työntekijää, jotka edustavat seitsemää eri kansallisuutta. Yritys on alueen suurin työnantaja. Tehtaassa valmistetaan jopa 15 000 yksikköä vuodessa, ja kapasiteettia voidaan laajentaa milloin tahansa. Valmiita ajoneuvoja toimitetaan Portugalista 32:een Euroopan maahan sekä Marokkoon ja Yhdysvaltoihin. Mitsubishi FUSO Truck Europe on yksi Portugalin merkittävimmistä vientiyrityksistä ja kolmanneksi suurin ajoneuvovalmistaja.

GLOBAALIT STANDARDIT.
TRAMAGALISTA MAAILMALLE.

Tramagalin laadunhallinta-asiantuntijat tarkkailevat oman tehtaan laadun lisäksi laatustandardeja myös kansainvälisillä markkinoilla. He vierailevat osana Global Excellence Program -ohjelmaa
monta kertaa vuodessa asennustehtailla Marokossa, Turkissa, Egyptissä ja Keniassa, joihin FUSO toimittaa purettuja Cantereita koottavaksi. Näillä vierailuilla asiantuntijat ovat vastuussa toistuvista prosessien ja järjestelmien auditoinneista. Lisäksi he avustavat kaikissa laatupäivityksiin, kuten dokumentaatioon tai koulutuksiin, liittyvissä vaiheissa, kun kyseisellä markkina-alueella julkaistaan uusi tuote.

Global Excellence Program -ohjelma takaa, että kaikissa Daimler Truck AG:n tehtaissa noudatetaan korkeita laatuvaatimuksia.

TUOTANNON KAKSI VAIHETTA.
KORKEA TEKNOLOGIA YHDISTYY KÄSITYÖHÖN.

Jokainen FUSO Canter ja eCanter, joka valmistuu Tramagalin tehtaan tuotantolinjalta, syntyy edistyksellisten valmistus- ja kokoonpanojärjestelmien sekä aidon, arvokkaan käsityön tuloksena.

Täysin automaattiset robotit vastaavat raskaista ja likaisista töistä, kuten maalauksesta ja erilaisista hitsaustöistä. Tietyissä kokoonpanotöissä yhteistyörobotit puolestaan avustavat työntekijöitä ja toimivat heidän kanssaan yhteistyössä, jos esimerkiksi jossakin työvaiheessa vaaditaan runsasta voimankäyttöä.

Tramagalin tehtaassa on arvostettu vuosikymmenien ajan työntekijöiden erityisosaamista. Jokainen yksittäinen Canter ja eCanter perustuu tiimityöhön sekä FUSOn sitoutuneiden ja ammattitaitoisten työntekijöiden kokemukseen ja osaamiseen ja ennen kaikkea heidän henkilökohtaiseen panokseensa.

LISÄTIETOJA. LUE LISÄÄ CANTERISTA.