Pahoittelut, tuloksia ei löytynyt.

  • VIIMEINEN KILOMETRI. POSTNL TOTEUTTAA PÄÄSTÖTTÖMÄT KAUPUNKIKULJETUKSET FUSO eCANTERILLA.

POSTNL TOTEUTTAA TÄYSSÄHKÖISELLÄ FUSO ECANTERILLA KESKUSTA-ALUEIDEN JAKELULIIKENTEEN ESIMERKILLISELLÄ TAVALLA – PAIKALLISESTI PÄÄSTÖTTÖMÄSTI JA MELUTTOMASTI.

Stadslogistiek-aloitteen tavoitteena on tehdä Alankomaiden suurkaupunkien jakeluliikenteestä älykkäämpää ja kestävämpää käytännönläheisellä ratkaisulla. Konsepti, jota PostNL toteuttaa parhaillaan kumppaniensa kanssa muun muassa Haagissa ja Maastrichtissa, on oikeastaan melko yksinkertainen: yksittäiset keskusta-alueille suuntautuvat jakelukuljetukset niputetaan yhteen määränpään mukaan ja hoidetaan täyssähköisillä kuorma-autoilla.

KAUPUNGIN ASUKKAIDEN KANNALTA TÄMÄ TARKOITTAA VÄHEMMÄN LIIKENNETTÄ JA VÄHEMMÄN SAASTE- JA MELUPÄÄSTÖJÄ, MIKÄ PARANTAA ELÄMÄNLAATUA.

PÄÄSTÖTTÖMÄT FUSO eCANTERIT HOITAVAT KESKUSTA-ALUEIDEN KULJETUKSET

Stadslogistiekin asiakkaat ovat keskustassa sijaitsevia yrityksiä, ja yleensä niille toimittaa päivittäin tavaraa useampi kuljetusauto. Tässä kuvaan astuu mukaan PostNL:n konsepti. Aloitteessa mukana olevat kumppanit ovat paikallisia kuljetusyrityksiä, joiden logistiikkakeskukset ja varastot sijaitsevat kaupungin reuna-alueilla hyvien yhteyksien päässä. Näille alueille on perustettu niin sanottuja Green City Hubs -jakelukeskuksia, jotka toimivat kaikkien yritysten uutena keskitettynä toimitusosoitteena. Sen sijaan, että kuljetusyritykset ajaisivat suoraan keskustaan, ne kuljettavat toimitukset tänne.

Tämä vähentää niiden ajoneuvojen määrää, jotka ajavat keskusta-alueella viimeisellä kilometrillä. Kaupungin asukkaiden kannalta tämä tarkoittaa vähemmän liikennettä ja vähemmän saaste- ja melupäästöjä, mikä parantaa elämänlaatua. Kestävää vaikutusta lisää vielä se, että PostNL käyttää kuljetuksiin kuutta paikallisesti päästötöntä FUSO eCanteria.

Kuljetettavat tavarat ovat tyypillisesti päivittäin tarvittavia tuotteita, kuten tulostuspaperia, kahvitarvikkeita ja hygieniatuotteita. Asiakkaina on esimerkiksi vähittäiskauppoja, viranomaisia ja vakuutusyrityksiä. Stadslogistiek järjestää uudelleen kaikki tavarat, jotka ovat menossa samaan osoitteeseen, samalle asiakkaalle, ja pakkaa ne yhteen kuormalavoille tai rullakoihin. Tästä eteenpäin kuljetuksista vastaavat FUSO eCanterit.

FUSO eCANTEREISSA SUURI HYÖTYKUORMA JA KESTÄVYYS YHDISTYVÄT

Täyssähköisissä kevytkuorma-autoissa paikallinen päästöttömyys ja suuri hyötykuorma yhdistyvät vakuuttavalla tavalla. 7,49 tonnin sallitulla kokonaismassalla eCanterit voivat kuljettaa jopa 3,5 tonnin kuormaa. Niissä on vakaa umpikorirakenne ja kätevä nostolava, jonka avulla kuorma on helppo purkaa lähes missä tahansa.

eCanterin vain 13,8 metrin kääntöympyrästä (raideympyrä 12 metriä) on hyötyä vilkkailla keskusta-alueilla, joissa on niukalti tilaa. 100 kilometrin toimintamatka riittää hyvin jakeluliikenteeseen kaupunkialueilla. Iltaisin eCanterit palaavat omaan Green City Hub -keskukseensa, joissa ne ladataan yön aikana. Aamulla ne ovat jälleen valmiina lähtemään uudelle kierrokselle.

 

eCANTER VAKUUTTAA ASIAKKAAT YMPÄRI MAAILMAA

PostNL:n käytössä on kuusi yhteensä 18:sta Alankomaihin toimitetusta FUSO eCanterista. Alankomaiden lisäksi ensimmäisiä sarjavalmisteisia täyssähköisiä kuorma-autoja on käytössä muun muassa Irlannin valtiollisella postilaitoksella An Postilla ja Deutsche Post DHL:llä.

eCanterit, jotka valmistetaan Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoille FUSOn Tramagalin tehtaalla Portugalissa, ovat jo osoittaneet luotettavuutensa eri alojen kuljetustehtävissä useissa maissa. Tätä nykyä yli 180 FUSO eCanteria on päivittäisessä käytössä maailman eri kaupungeissa muun muassa New Yorkissa, Los Angelesissa, Tokiossa, Berliinissä, Lontoossa, Amsterdamissa, Pariisissa, Kööpenhaminassa, Dublinissa ja Lissabonissa.